VILL DU HA DEN FINASTE HÄCKEN I STENUNGSUND?


Jag försöker klippa så jämt det bara går. Jag klipper, tittar och klipper lite till. Jag försöker lämna en perfekt häck som ligger i våg.UTMANANDE HÄCKAR ÄR INGA PROBLEM

Ofta är det svåra och höga häckar jag tar mig an. De kanske angränsas av en slänt eller är så höga och breda att det kan vara svårt att klippa dem som privatperson. Det ordnar jag med diverse stegar, plattformar och teleskophäcksaxar.

FORMKLIPPNING AV HÄCKEN

Jag klipper gärna efter en strikt fyrkantig form, rundad form eller trubbig A-form. Rundas häcken något upptill, så blir linjerna fina. Ju bredare häcken är desto mer rundning i toppen rekommenderar jag. Klipps häcken efter en pyramidform, så får den nedre delen av häcken också mycket solljus.

JAS-PERIODEN (JULI-AUGUSTI-SEPTEMBER)

Både prydnadsbuskar och häckar är känsliga material som inte vill tuktas när som helst på året. Vissa föredrar att friseras under tidig vår medan andra, främst s.k. blödare, bör klippas i JAS (juli-augusti-september). Kontakta mig för rådgivning och boka in häck- eller buskklippning när det är mest fördelaktigt att genomföra klippningen.

hedge, green, nature-7916777.jpg

BLÖDARE

Blödare beskärs under JAS-perioden. Klipper man häcken utanför JAS-perioden så rinner saven ur såren och att den då läker dåligt bidrar till svampsjukdomar och röta. Häcken skall klippas under torr väderlek. Då torkar såren snabbare än om den klipps under våt väderlek. Exempel på blödare är Avenbok, Oxel, Lönn och Magnolia.

KLIPPNING AV HÄCKAR & BUSKAR PÅ OLIKA SÄTT

Häckar och buskar bidrar starkt till trädgårdens struktur och skapar höjd och rumslighet. Beroende på art och funktion klipper och beskär jag trädgårdens buskar och häckar på olika sätt. En solitär paradisbuske kanske bara tjänar som prydnad medan ett buskage av syren kan fungera som insynsskydd eller formad som en berså erbjuda ett avskilt rum och skygga i högsommarvärmen utöver sitt prydnadsvärde. Häckar ramar in trädgården som helhet och markerar gränsen mellan din tomt och angränsande tomter eller gator.

thuja brabant
Rulla till toppen